Orient Rotterdam
Coaching and training the Champions!
 
 
 

Nederland wint zilver in Edinburgh Presidents Cup Sambo

Op 24 september 2016 werd in Edinburgh, Schotland voor de derde maal de Presidents Cup Sambo voor landenteams en de Combat-Sambo Grandslam georganiseerd. Dit jaar nam voor de eerste keer ook het nationale team van Nederland deel aan dit prestigieuze toernooi.

Een team bestaat uit totaal 7 Atleten, 5 heren en 2 dames deze gaan strijden voor de winst.

Voor het Nederlandse team betraden de volgende Samboka’s de mat;

Darnell Bakker (-62 kg),  Pim Graafland (-68 kg),  Johan Jaspers Faijer (-74 kg),  Michel Blaauwgeers (-82 kg),  Remo Smeer (-90 kg),  Paula Borgonje (-52 kg),  Sacha Buwalda (-56 kg)  en coach Carel Winter.

In de eerste wedstrijd moest het Nederlandse team strijden tegen het organiserende land (Schotland). Schotland had op de 2 vooraf gaande edities van de Presidents Cup het Zilver en het Brons gewonnen. Nederland won deze strijd met een overtuigende 5-2.

In de tweede ronde kwamen ze uit tegen het geroutineerde Spaanse team en dat bleef spannend tot de laatste partij. Uiteindelijk werd het 4-3 in het voordeel van Nederland. Door deze zege werd Nederland poule winnaar en bereikten ze de finale.

De tegenstander in de finale was het  Russische team. Dit Russisch Sambo team had alle teams in de poule met 7-0 verslagen. Het Russisch team bestond uit louter Nationaal kampioenen in hun gewichts klasse. Op dit moment is het Russische team voor NL nog een maatje te groot. Nederland verloor de finale met  6-1. Alleen Remo wist als enige van het hele toernooi van zijn Russische tegenstander te winnen. Het zilver was dus voor het Nederlands team.  Op dit toernooi streden louter Sambo teams uit de Europese top. Een goede ervaring en voorbereiding voor de komende WK’s.

Bij de Combat-Sambo Grand Slam deed Felipe Homeylev mee in de klasse tot 74 kg. Hij kon net niet genoeg zijn worpen maken en verloor dus nipt zijn eerste partij. Helaas dus geen medaille voor Felipe, maar ook alvast een goede voorbereiding voor het WK Combat-Sambo in november in Sofia, Bulgarije.

 
Kaart
E-mail